Handicapkørsel er et tilbud til svært syns- eller bevægelseshæmmede borgere over 18 år.
Kontakt
Visitationen
Telefon tid 8:30-10:00
76 66 08 60 - tryk 1, ml. 8.30-10.00 på hverdage
visitator@fanoe.dk
Handicapkørsel er et tilbud til svært syns- eller bevægelseshæmmede borgere over 18 år.
Handicapkørsel er et tilbud til svært syns- og bevægelseshæmmede borgere over 18 år, der er afhængige af et bevilget hjælpemiddel som albuestokke, rollator eller kørestol, og som ikke kan benytte almindelig kollektiv trafik.
For at bruge ordningen kræver det visitation hos Fanø Kommune.
Handicapkørsel omfatter kørsel til alle formål f.eks. til fritidsaktiviteter og behandlinger, som du selv betaler.
Hvordan bestiller du - Taxa på telefon 88 44 33 99.
Rejser under 100 km - Du skal bestille rejsen mindst 3 timer før afrejse
Ture bestilles alle dage kl. 8.00 – 20.00
Rejser over 100 km
Du har to valgmuligheder ved bestilling af rejser på over 100 km
Afbud - Du skal afbestille din rejse senest en time før det aftalte afhentningstidspunkt.
Fra dør til dør - Som udgangspunkt hentes og bringes du fra gadedør til gadedør i gadeniveau.
Visiteret medhjælp - Hvis du ikke selvstændigt kan opholde dig i vognen under kørslen, kan du kontakte Visitationen, Fanø Kommune og eventuelt blive visiteret til gratis medhjælp.
Trappemaskine - Brug af trappemaskine kræver en særskilt visitation. Der er en egenbetaling på kr. 300 ved bestilling uden visitation.
Antal ture pr. år - Når du er visiteret til handicapkørsel, har du ret til 104 enkeltture pr. kalenderår. Ubrugte ture kan ikke overføres til næste år.
Betaling
Fra 0-100 km 3,50 kr. pr. km ved rejser dog min. 45 kr. Fra midnat til kl. 6 morgen, betaler du 6 kr. pr. kilometer, minimum 45 kr. for en tur.
Fra 100 km opkræves 9,00 kr. pr. kørte km. ved kørsel med taxa eller liftbus. Ved kørsel med handicapegnet tog eller X Bus afregnes dette direkte til udbyderen.
Betaling kan ske med kontanter, betalingskort.
Det er et tilbud til svært syns- og bevægelseshæmmede borgere over 18 år.
Det vil sige borgere, der er afhængige af et bevilget hjælpemiddel som albuestokke, rollator eller kørestol, og som ikke kan benytte almindelig kollektiv trafik.
Handicapkørsel er en del af den kollektive trafik og det betyder at flere kunder kan køre med på samme rejse. Bilen vil derfor somme tider køre en omvej.
For at bruge ordningen kræver det visitation hos Fanø Kommune.
Handicapkørsel omfatter kørsel til alle formål f.eks. til fritidsaktiviteter og behandlinger, som du selv betaler. Du kan altså besøge venner og familie i hele landet, gøre indkøb, køre til kulturelle aktiviteter, køre til fodplejer og frisør, som man ellers gør med kollektiv trafik.
Derimod kan du ikke bruge Handicapkørsel til aktiviteter, som kommunen eller regionen kan yde kørselstilskud til. Det vil for eksempel sige lægebesøg, behandling på sygehus eller i forbindelse med dine hjælpemidler.
Når du er visiteret til handicapkørsel, har du ret til 104 enkeltture pr. kalenderår. Ubrugte ture kan ikke overføres til næste år.
3,50 kr. pr. km ved rejser fra 0-100 km dog min. 45 kr. Fra 100 km opkræves 9,00 kr. pr. kørte km.
Kører du i tidsrummet fra midnat til kl. 6 morgen, betaler du 6 kr. pr. kilometer, minimum 45 kr. for en tur.
Betaling kan ske med kontanter, betalingskort.
Gæster kører med til halv pris uanset alder. Gæster er personer, der ikke er omfattet af handicapkørsel.
Du kan maksimum medtage to betalende gæster + et barn under 15 år eller din visiterede ledsager. I alt maksimum fire personer inkl. dig selv. Dine gæster betaler kun 50% af din egenbetaling på den del af rejsen.
Dine gæster:
• Skal have samme start- og slutadresse som dig.
• Må ikke have et hjælpemiddel, der kræver en anden vogntype end dig.
• Skal være selvhjulpne, chaufføren yder ikke hjælp til gæster.
Som udgangspunkt hentes og bringes du fra gadedør til gadedør i gadeniveau. Du skal selv komme op/ned fra fx 1. sal, og trapper skal kunne klares ved egen hjælp.
Fanø Kommune kan visitere dig, hvis du har behov for ekstra hjælp fra chaufføren eller ledsager.
Hvis du ikke selvstændigt kan opholde dig i vognen under kørslen, kan du kontakte Visitationen, Fanø Kommune og eventuelt blive visiteret til gratis medhjælp. Medhjælpen skal være selvhjulpen, må ikke benytte ganghjælpemidler, eller selv være visiteret til handicapkørsel.
Hvis du bruger kørestol, 3-hjulet/4-hjulet el-køretøj, og ikke kan flytte dig over på sædet i vognen, bliver du kørt med liftvogn, der er indrettet til at medtage kørestole. Din kørestol må maks. måle 80 cm (bredde) x 140 cm (længde). Den samlede vægt for dig og kørestolen må ikke overstige 300 kg. Kørestole skal kunne fastspændes under kørslen. Er det ikke muligt, kan vi ikke tilbyde kørslen. Der medtages ikke benzindrevne crossere. Dette af hensyn til sikkerheden. Sikkerhedsselerne i liftvognen skal benyttes.
Brug af trappemaskine kræver en visitation.
Hvis du har behov for transport ved hjælp af trappemaskine, skal du bestille kørsel i god tid og senest inden kl. 16 dagen før.
*Trappemaskine kan kun benyttes, hvis du bruger manuel kørestol, og den samlede vægt for dig og kørestolen må ikke overstige 150 kg.
Der vil ikke kunne bestilles trappemaskine den 24. og 31. december.
Såfremt du ikke er visiteret til løft med trappemaskine kan du tilkøbe ydelsen mod en egenbetaling på 300 kr. pr. løft. Herudover betaler du almindelig egenbetaling for turen.
Du må medbringe små dyr i tasker/transportkasser. Service - hund/førerhund betragtes som et hjælpemiddel, og skal derfor visiteres af din bopælskommune.
Handicapkørsel er transport af dig og dit eventuelle hjælpemiddel. Herudover kan du medtage et ekstra hjælpemiddel gratis, og der kan købes plads til et tredje hjælpemiddel. Dog max. 1 crosser og 1 kørestol. Betalingen for et tredje hjælpemiddel er den samme som din egenbetaling for rejsen. Der kan max. medtages to crossere fra samme adresse.
Alle hjælpemidler skal kunne spændes fast og være med i samme vogn som dig. Alle hjælpemidler skal fremstå præsentable og rengjorte. Hvis chaufføren vurderer, at de er uhygiejniske og til gene for de øvrige kunder i vognen, kan chaufføren afslå at medtage hjælpemidlerne.
Du må medbringe et stk. bagage. Chaufføren er behjælpelig med at håndtere bagage op til 11 kg. Medbringer du yderligere bagage, skal det oplyses ved bestilling, og der opkræves betaling svarende til din egenbetaling. Du eller din visiterede medhjælp skal selv kunne håndtere bagage over 11 kg. Der kan ikke medtages cykler.
Der gælder særlige regler og bestillingsfrister for rejser 24. og 31. december.
Der kan være begrænsning i hvor mange ture, der kan køres på disse dage og det er derfor en god idé at bestille i god tid – dog senest den 1. december.
Du har mulighed for at køre frem til kl. 2.00 den 31. december (nytårsaften).
Du har to valgmuligheder ved bestilling af rejser på over 100 km
Hvis du alligevel ikke skal afsted, skal du ringe og afbestille din rejse. Du skal afbestille din rejse senest 1 time før det aftalte afhentningstidspunkt. Hvis du har bestilt plads til en gæst, der alligevel ikke skal med, skal du oplyse os om det. Afbestiller du ikke din rejse, vil dit turantal blive reduceret. Hvis du udebliver, og vi har kørt forgæves, bliver de øvrige ture på den pågældende dag slettet.
Hvis din kørestol eller 3-hjulet/4-hjulet el-køretøj er for stor til at medtages i handicapegnet tog eller XBus, kan dette begrænse dine muligheder for at rejse over 100 km.
Det er ikke muligt at rejse med tog den 24. og 31. december.
Hvis du opholder dig midlertidigt i en anden region i Danmark, har du mulighed for at bestille kørsel. Rejsen bestilles senest 3 timer før afrejse, dog senest kl. 12.00.
Bestilling til weekend, søndag og helligdage skal bestilles hverdage fra kl. 8.00 - 12.00. Disse rejser udføres altid med taxa/liftvogn.
Du skal ringe på 88 44 33 99 og bestille rejsen, mandag - fredag kl. 8.00 - 12.00.
Færgeoverfart - kørsel på øer med kollektiv trafik:
Samsø: Kunden forlader bilen og overfart sker for kundens egen regning og egen hjælp.
Fanø: Kunden bliver siddende i bilen og kommunen betaler for overfarten.
Fur/Venø: Kunden bliver siddende i bilen og kommunen betaler for overfarten.
Øer uden kollektiv trafik: Kunden køres til færgen og skal selv sørge for videre transport Fx: Tunø, Anholt, Endelave og Hjarnø.