I kølvandet på Dronningens nylige besøg på Fanø er fulgt en massv eksponering af øen. 


Dronningen havde en dejlig dag på Fanø. Også hun bed mærke i feststemningen og de mange smukke dragter.

Alle sejl var sat til, da Dronningen den 1. september besøgte Fanø som en del af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. Overalt blev Dronningen modtaget af masser af mennesker, smil og flag – selv vejrguderne havde en rigtig god dag.

I hælene på Dronningen fulgte et talstærkt pressekorps. Flere end 30 journalister og fotografer fra både lokale, regionale og nationale medier dækkede Dronningens besøg på Fanø. Dronningen havde ikke været ret mange minutter på øen, før de første billeder og videoklip blev lagt ud på nettet og de sociale medier. I dagene og ugen efter fulgte mange flere ord, billeder og klip.

Hos Destination Vadehavskysten har man fulgt dækningen tæt for at kunne regne på værdien af den massive eksponering. En optælling af mediernes dækning viser, at der til og med søndag den 5. september – altså fem dage efter besøget – var bragt 86 omtaler af Dronningens besøg på Fanø. Senere er også landsdækkende ugeblade udkommet med flere siders omtale.

Ud over de 86 registrerede omtaler kommer 50 omtaler på sociale medier. Blandt andet på Kongehusets egen Facebookprofil, hvor to opslag fra Fanø er delt mere 350 gange og har opnået mere end 9.000 likes.

- Vi har alene regnet på værdien af eksponeringen ud fra de 86 registrerede omtaler i medierne. Vores beregning er altså uden omtale på sociale medier og i medier, der måtte være udkommet senere end den 5. september. På den baggrund anslår vi, at der i Dronningens besøg alene i mediedækning ligger en eksponering med en værdi på mellem seks og otte millioner kroner. Tallet er formentlig noget højere, men det er svært at måle 100 procent, siger destinationschef i Destination Vadehavskysten, Hans Peter Folmann, der også minder om værdien af den oplevelse, som fannikerne og gæster på øen havde på dagen. Den er sværere at regne på, men at dømme ud fra fremmøde og engagement er den utvivlsomt stor.

Stolt borgmester: Tak for opbakningen
Midt i oplevelsen stod borgmester Sofie Valbjørn, der fortsat er både overvældet og stolt over besøget og dets forløb.  

- Det var en fantastisk oplevelse at stå midt i det hele sammen med Dronningen. Jeg er stolt over, at vi som landets næstmindste kommune lykkedes med alt det, vi havde sat os for. Vi var ambitiøse og ville så gerne, at Dronningen fik set, mødt og mærket det DNA, som gør Fanø til noget helt særligt. Allermest stolt er jeg over den modtagelse og varme, som strømmede Dronningen i møde alle steder fra. Små og store i smukke dragter, store smil og fantastisk stemning. Alle – både borgere, gæster på øen og de mange frivillige som hjalp til på dagen – skal have en kæmpe tak for deres bidrag, som også Dronningen nød. Særligt bemærkede hun de mange flotte Fanødragter, som blev båret med stor stolthed, fortæller Sofie Valbjørn.


Glade mennesker, store smil og billeder som det fra Rindby Strand har sikret Fanø stor eksponering i forbindelse med Dronningens besøg.