Det er aldrig for sent for dig at blive ikke-ryger. Du har fem gange større chance for at blive ikke-ryger, hvis du får hjælp. Vil du stoppe med at ryge, kan du få hjælp på flere måder.

Som borger i Fanø Kommune kan du få gratis hjælp til dit rygestop. Vi tilbyder kurser og rådgivning til personer i alle aldre.

 

Der er mange grunde til at stoppe med at ryge. Rygning påvirker altid rygerens helbred negativt. Selvom ikke alle rygere bliver syge af at ryge, får størstedelen større eller mindre skader.

Gennemsnitligt lever rygere 8-10 år kortere end ikke-rygere.

STOPLINJEN

www.stoplinjen.dk

På Stoplinjens hjemmeside kan du blandt andet teste din motivation og din afhængighed Dit rygestop er kun et opkald væk: Ring til Stoplinjen 80 31 31 31.

 

E-KVIT dit digitale stopprogram

ekvit.dk

E-kvit er en hjælp til dig, som ønsker at blive røgfri. Programmet er skræddersyet til lige netop dig. Du får den hjælp, du har brug for, og du får den, når du har brug for den. E-kvit følger dig igennem hele processen - fra du fastsætter din stopdag og til du er røgfri.

I Fanø Kommune kan du få telefonisk rygestoprådgivning via Stoplinien.

Dit rygestop behøver derfor ikke være længere væk end den nærmeste telefon.

Tilbuddet gælder for borgere, der er bosiddende i Fanø Kommune, og giver mulighed for individuel rådgivning pr. telefon. Ugedag og tidspunkt aftales med rygestoprådgiveren på Stoplinien.

Ring og tal med en rygestoprådgiver på telefon: 80 31 31 31. Stoplinien har rådgivning mellem kl. 10-20 dagligt, fredag dog 10-16.

Der vil være mulighed for at snakke om alt - tidligere stopforsøg, afhængighed, fordelene ved at være røgfri, etc. Rådgiveren har erfaring og viden om rygningens mange sider og samtalen kan være værdifuld både for dig, der overvejer om, du vil holde op med at ryge, for dig, der har taget beslutningen om at blive røgfri og for dig, der har brug for at holde fast i din beslutning om at være røgfri.

Fanø Kommune tilbyder i forbindelse med telefonrådgivning v/Stoplinien en livsstilssamtale med Fanø Kommunes diætist i Sundhedshuset.

Samtalen drejer sig om, hvordan du finder motivationen til rygestop, forandring af vaner, forebyggelse af vægtøgning ved rygestop eller andet, der kan bidrage til at dit rygestop bliver en succes.

En livsstilssamtale tager ca. 1-1½ time, og omhandler de områder af dit liv, som du ønsker at ændre. Ønsket om forandring starter hos dig. Det er altså din motivation, beslutning og vilje der skal få forandringerne til at ske. I denne proces kan du få støtte og vejledning i at tage de sunde valg.

Kontakt: Visitationen Fanø Kommune træffes på telefon 76660866 kl. 8-10 alle hverdage.

Læs mere her for andre muligheder for en livsstilssamtale.

Fanø Kommune tilbyder én gang årligt et rygestopkursus i Sundhedshuset. Kurset oprettes ved 10 deltagere.

Er du interesseret? Send en mail til Visitationen, Fanø Kommune, visitator@fanoe.dk eller ring hverdage 8 – 10, tlf.: 76 66 08 66.

Næste rygestopkursus:

Endnu ikke fastlagt, men henvend dig, så opretter vi et hold, når der er deltagere nok.

 

Rygestop til unge under 18 år

Er du under 18 år og begyndt at ryge og ønsker hjælp til rygestop, kan du henvende sig til sundhedsplejersken i skoletiden (onsdage og fredage), sende sms eller maile via skolens intra. Telefon 27 28 46 38.

Efter aftale med rygestoprådgiver har du mulighed for i en afgrænset periode at få rygeafvænningsprodukter gratis i forbindelse med

  • rygestopkursus i Sundhedshuset

eller

  • livsstilssamtale i Sundhedshuset kombineret med et telefonisk rygestopforløb v/Stoplinien