Her kan du finde gode råd om kost og motion, samt konkrete ideer, hvis du vil arbejde med din livstil.
Her kan du finde gode råd om kost og motion, samt konkrete ideer, hvis du vil arbejde med din livstil.
Selv om du er blevet ældre, kan du stadig selv gøre meget for at bevare det gode helbred længst muligt. Bla ved at spise sundt og være fysisk aktiv har du større mulighed for at bevare din muskelstyrke og stærke knogler. Du kan derfor med fordel følge ”De officielle Kostråd”.
De officielle kostråd pr. 1. oktober 2013 er:
Vil du vide mere om De officielle Kostråd – læs her
For mange falder aktivitetsniveauet med alderen, og dermed også energi (kalorie) behovet. For nogle bliver appetitten også mindre. Behovet for vitaminer og mineraler er det samme, som da du var yngre, og behovet for protein er lidt større. Hvis du oplever, at du spiser mindre end tidligere, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er lidt mere protein i maden, og den samme mængde vitaminer og mineraler
Mad og måltider spiller en stor rolle i vores liv! Jo ældre vi bliver, jo vigtigere bliver maden. På den måde kan vi opretholde livskvaliteten og evnen til at klare os selv. Vi bliver langt hurtigere syge og svage, hvis ikke vi får dækket vores nødvendige energibehov.
DET ER IKKE NORMALT AT TABE SIG, BLOT FORDI MAN BLIVER ÆLDRE. Hvis du tager på, vil du opleve, at du får flere kræfter, mere energi og lyst til at klare ting i hverdagen. Når du spiser mere, får din krop lettere de næringsstoffer, den har brug for til at opbygge dine muskler, så du får flere kræfter. Undersøgelser viser, at du kan opretholde eller genvinde dine kræfter og livskvalitet, når du tager på i vægt. Hvis du ikke spiser nok, reagerer kroppen ved at tære på dine muskler. Den rette vægt kan forebygge en lang række sygdomme.
Under og efter sydom har kroppen særlig brug for energi (kalorier) og protein, da det er kroppens byggesten, og derfor er nødvendige for at genvinde dine kræfter.
Når du skal tage på i vægt - læs her
Fysisk aktivitet bidrager til at bevare funktionsevnen, et godt helbred og forlænget levealder. Samtidig med, at man også kan både forebygge og behandle en række såkaldte livsstilssygdomme, fx diabetes, hjertekarsygdomme og flere kræftsygdomme ved at være fysisk aktiv.
Fysisk aktivitet bidrager således til at skabe de bedste rammer for en aktiv og selvhjulpen tilværelse som ældre. Motion er godt for din krop og dit humør, så uanset alder kan du få glæde og gavn af at bevæge dig. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du som voksen bevæger dig mindst 1/2 time om dagen.