Forebyggende hjemmebesøg
Forebyggende hjemmebesøg betyder, at du kan få besøg i eget hjem af en sundhedsfaglig medarbejder, der har tavshedspligt.
Forebyggende hjemmebesøg i Fanø Kommune
Du vil blive kontaktet pr. brev. Besøget varer ca. 1 time.
Vores forebyggende medarbejder, som besøger dig, har en sundhedsfaglig baggrund. Medarbejderen kan ikke bevilge ydelser, men kan henvise dig til det rette sted.
Hvis du i forvejen modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, eller hvis du bor i plejebolig, får du ikke tilbud om forebyggende hjemmebesøg.
Hvor kan man henvende sig om forebyggende hjemmebesøg?
Borgere kan også selv henvende sig til Visitationen, Fanø Kommune med ønske om et forebyggende hjemmebesøg.
Visitationen, Fanø Kommune
Tlf. 76 66 08 60
Telefontid: Mandag-fredag: kl. 8.30 – 10
Forebyggende indsatser målrettet ældre
Kommunen tilbyder dig på baggrund af bl.a. din alder forebyggende hjemmebesøg på faste tidspunkter
Formålet med den generelle forebyggende indsats er at understøtte en alderdom, hvor du er mest mulig selvhjulpen, sådan at du kan leve et selvstændigt og meningsfuldt liv samt bibeholde din evne til at klare dagligdagens gøremål både fysisk, psykisk og socialt.
Kommunen skal som led i den generelle forebyggende indsats iværksætte opsøgende indsatser over for ældre borgere. Den opsøgende forebyggende indsats skal målrettes ældre med et forebyggelsespotentiale. Det kan eksempelvis være, hvis du er i risiko for at være sårbar, som hvis du eksempelvis har mistet en samlever eller ægtefælle, har hyppige indlæggelser på sygehus eller hvis du har en demenssygdom.
Kommunerne kan endvidere iværksætte eller yde tilskud til generelle tilbud, der har et aktiverende og forbyggende sigte, og som ikke modtager støtte efter anden lovgivning. Kommunerne skal fastsætte retningslinjer for, hvilke persongrupper der kan benytte tilbuddene.
Helhedspleje skal gives med et forebyggende, rehabiliterende og vedligeholdende sigte, så ældre med behov for hjælp kan bibeholde og styrke deres evne til at varetage daglige gøremål, forebygge funktionsnedsættelse og undgå de fysiske, psykiske eller sociale udfordringer, der kan opstå i takt med alderen. Indsatsen skal understøtte en alderdom, hvor den enkelte ældre i videst muligt omfang kan leve et selvstændigt og meningsfuldt liv.
Lovgivning
Du kan finde reglerne om kommunernes forebyggende indsats i ældrelovens §§ 4-6.
Du kan finde reglerne for helhedspleje og frit valg af helhedspleje i ældrelovens §§ 9-12 og § 18.
Du kan læse mere i vejledningen til ældreloven.