Hvis din affaldsbeholder ikke er blevet tømt, skal du kontakte Nordby Renovation på telefon 40 26 23 37.
Renovatøren skal altid køre beholderen tilbage til standpladsen, hvor han har hentet beholderen.
Har du været flink og før tømning kørt beholderen frem til skel, skal renovatøren alligevel køre den tilbage til standpladsen
(det forudsættes at vejen fra skel til standplads har kørefast underlag og dermed lav rullemodstand)
Madaffaldsbeholderen tømmes hver anden uge. I højsæsonen tømmes madaffaldsbeholderen dog hver uge.
Restaffaldsbeholderen tømmes hver anden uge året rundt.
På genbrugspladsen, miljøstation eller supermiljøstation
Nej, der skal ikke bruges specielle poser, men Fanø Kommune udleverer gratis poser, som du kan bruge.
Poserne frasorteres meget let på behandlingsanlægget og det frasorterede sendes til forbrænding.
Erfaringstal viser, at denne metode giver mindre restplast på de marker, der modtager biomassen efter afgasning, end hvis der var brugt bionedbrydelige – eller seminedbrydelige poser.
Så meddeler en af jer til Fanø Kommune, at fællesløsningen ophæves for en eller flere. Til den eller de pågældende leveres to affaldsbeholdere, og der opkræves tømningsbidrag for disse også.
Nej, der skal sorteres i to spande; en til madaffald og en til restaffald.
Renovatøren vil indberette tilfældet. Ved gentagne gange vil grundejeren blive pålagt en større affaldsbeholder, og der vil blive opkrævet et større tømningsbidrag. Derudover vil du blive pålagt et gebyr for ændring af beholder størrelse. Vi gør i første omgang opmærksom på problemet.
Så bestiller du en mere passende beholderkapacitet via kommunens selvbetjeningsløsning.
Så logger du på Fanø Kommunes selvbetjeningsløsning og bestiller en ekstra tømning. Det koster ekstra, og sker det ofte, bør du gøre dig overvejelser om, det kan være økonomisk fordelagtigt, at øge beholder kapaciteten med en større affaldsbeholder.
Ups, det betyder, at husstanden har været for sløset med at sortere affaldet. Ejendommens ejer er pligtig til at sørge for at ejendommens affald sorteres korrekt, og at dette skal tages alvorligt. Ved gentagne tilfælde udsteder kommunalbestyrelsen et påbud om bedre sortering. Hvis det efter gentagne påbud konstateres, at affaldet ikke er korrekt sorteret, kan kommunalbestyrelsen med hjemmel i miljølovgivningen gøre ejendommens ejer strafansvarlig for den manglende sortering.
Det er alene ejendommens ejer, der kan gøres ansvarlig for håndtering af ejendommens affald. Udlejer har pligt til at oplyse sine lejere om husordenen (herunder pligt til affaldssortering) og må om nødvendigt indføre forholdsregler for evt. forseelser. Det kan håndteres i almindelige udlejningsboliger og bør ikke være et problem i feriehusudlejningen. Ejendommens ejer kan ikke fraskrive sig ansvaret for ejendommens affald. Derfor bør ejendommens ejer i egen interesse sørge for tilstrækkelig information til lejere om korrekt sortering af affaldet.
Normalt går der ikke maddiker i en lukket affaldsbeholder, sørg derfor altid for lukket låg på beholderen. Beholderen tømmes hver anden uge – og hver uge i højsæsonen. Sørg desuden for at madaffaldet altid er i en lukket plastpose med knude inden det lægges i madaffaldsbeholderen.
Madaffaldsbeholderen vaskes desuden en gang om året af entreprenøren og ønsker du yderligere sikring kan ekstra plastforing af affaldsbeholderen som tillægsydelse tilkøbes direkte hos renovatøren.
Ejendommens ejer har til enhver tid ansvaret for affaldsspandens renholdelse, uanset om renovatøren kommer og vasker beholderen en gang om året eller ej. Du må derfor i gang med rengøring af affaldsbeholderen, hvis du vil problemet til livs. Husk at evt. ekstra foringspose til affaldsbeholderen kan købes af entreprenøren direkte
Det må renovatøren ikke af hensyn til egen sundhed og af hensyn til arbejdstilsynet. Hvis du vil have hentet dit sorterede husholdningsaffald, må du enten lave fast underlag, som affaldsbeholderne kan køres på - eller selv flytte affaldsbeholderne ud til vejen, hvor renovatøren kan tømme dem.
Fanø kommune har etableret en sms-ordning, således du modtager en sms inden dine affaldsspande tømmes. Tilmeldingen skal ske via Fanø kommunes selvbetjeningsløsning.
Du bestiller en ny via Fanø Kommunes selvbetjeningsløsning.
Ja tak.
Højde * bredde * dybde:
140 liter: 107 * 48 * 55 cm
240 liter: 107 * 58 * 73 cm
140 liter 240 liter
Fanø Kommunes affaldsbeholdere leveres i grå farve.
Madaffaldsbeholderen er med brunt låg.
Ja - det må du meget gerne.
Nej, tilberedte madrester med eller uden kød og brød må ikke komme i komposten. Det skal i madaffaldsbeholderen.
Kommer du tilberedte madrester i komposten tiltrækker det rotter.
Ja, alle skal have en madaffaldsbeholder, også selv om du har både hund og høns, der spiser resterne.
Det er næsten umuligt ikke at producere noget madaffald.
Nej, dette er kun et tilbud til helårsboliger.
Den er til miljøfarligt affald.
Den skal være helt FYLDT før renovatøren tømmer den, og den skal stilles ovenpå affaldsbeholderen til rest- eller madaffald på tømmedagen.
Når du er ved at løbe tør for poser til madaffald, skal du binde en af de sidste grønne poser på håndtaget af din affaldsbeholder på tømmedagen. Når madaffaldet bliver afhentet, afleverer renovatøren to ruller madaffaldsposer på låget af affaldsbeholderen.
Du kan hente poser til madaffald på genbrugspladsen indenfor åbningstiden.
Det er som udgangspunkt ikke muligt at skifte sin restaffaldsbeholder, hvis ikke det er på grund af størrelsen, eller fordi den er i stykker.
Ved skift af beholder opkræves der et gebyr som fremgår af vores takstfolder.
Uanset om ens beholder er itu, eller man vælger at betale for skift af beholder, får man tildelt en beholder fra lageret, og det kan være den samme type, som den du allerede har.