Fanø Kommune opfordrer endnu flere borgere til at benytte muligheden for at lade sig teste for COVID-19 på det nye testcenter i Nordby. 

Antallet af COVID-ramte borgere på Fanø bølger frem og tilbage. Aktuelt - mandag den 8. februar 2021 - er fem borgere konstateret smittet. 

Samtidig faldt antallet af lokale borgere, der i sidste uge lod sig teste for COVID-19 på øens testcenter på Fanø Skole. Helt præcist lod 256 borgere sig PCR-teste, mens 62 fik foretaget en kviktest. 

TIl sammenligning blev der ugen før - i testcentrets første åbningsuge - foretaget 460 PCR-tests og 120 kviktests. 

- Jeg vil gerne opfordre til, at borgerne på Fanø gør brug af vores nye testcenter. Det kræver ingen tidsbestilling og er nemt at komme til i stedet for at skulle tage turen til Esbjerg. Særligt vigtigt er det, at borgere, der møder fysisk ind på deres arbejde eller på anden vis omgås andre mennesker end lige de nærmeste, lader sig teste mindst en gang om ugen. På den måde holder vi bedst smitten på Fanø nede, siger velfærdschef i Fanø Kommune, Trine Nanfeldt, der samtidig minder om, at man fortsat skal lade sig teste i testcentret på Randersvej i Esbjerg, hvis man har symptomer på COVID-smitte.

60 borgere har fået andet stik
Mens der altså er plads til endnu flere i testcentret, så kan Fanø Kommune nu meddele, at alle borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp fra kommunes hjemmepleje, har modtaget deres anden og dermed sidste vaccination mod COVID-19. Stikkene blev givet lørdag den 6. februar i Sundhedshuset. 

I alt er 60 ældre borgere nu færdigvaccinerede. Herunder også de beboere på plejecentret, der har ønsket at modtage vaccinen.

Åbningstider i testcentret på Fanø Skole:

PCR-test: 
Torsdage kl. 9.00-17.00

Kviktest: 

Mandage kl. 14.00-19.00
Tirsdage kl. 8.00-13.00
Fredage kl. 11.00-16.00
Lørdage kl. 09.00-14.00

Læs mere om testmulighederne på Fanø her

HUSK: Det er fortsat testcentret på Randersvej i Esbjerg, der skal benyttes, hvis du har symptomer på COVID-smitte.