Formål

Dekorativ billede af Nordby havn og færgen

Udvalget forestår udarbejdelsen af en bæredygtighedsplan for Fanø Kommune, som skal indeholde en række konkrete anbefalinger til Byrådet om hvilke indsatser, der skal prioriteres. Fokus ligger på inddragelse af borgere, samskabelse, ansvar og gennemsigtighed.

Proces

Udvalget har godkendt et tillæg til det oprindelige kommissorie, som beskriver processen for arbejdet. Efter borgermødet d. 1. oktober 2019 blev der samlet idéer til bæredygtighedstemaer og projekter, hvor Fanø kan forbedres eller gøre en forskel. Der bliver regelmæssigt afholdt møder hen over det næste halve år. Følg med her:

"Hvordan kan jeg være med?"

Brænder du for et bestemt tema indenfor bæredygtighed, og mener du, at Fanø kan blive bedre på et område, så hører vi meget gerne fra dig, så vi sammen kan udvikle videre på ideén.

Du/I kan danne en arbejdsgruppe, hvor I selvstændigt mødes og videreudvikler på eget projekt.

Frem mod foråret vil der blive afholdt statusmøder, hvor både udvalg, arbejdsgrupper og forvaltning kan sparre med hinanden om proces, udfordringer og løsninger. 

Skriv til bgtmmb@fanoe.dk eller ring 76660636, for at høre mere om, hvordan du/I kan komme i gang.

De arbejdsgrupper og temaer, som allerede har meldt sig på banen, kan ses nedenfor.

Resultat 

Bæredygtighedsplanen forventes udarbejdet i juni 2020. Projekter og arbejdsgrupper kører videre afhængigt af lyst, behov og tidsplan.