H.M. Dronningen skal bl.a. på museum, en tur på stranden og opleve Sønderho, når hun på den anden side af sommeren besøger Fanø. 

Onsdag den 1. september besøger Dronningen Fanø som en del af sit sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Fanø Kommune kan nu løfte sløret for, hvad Dronningen skal se og opleve på øen.
 
Officiel modtagelse på Fanø Rådhus
Fanø Museum
Fanø Skibsfarts- og dragtsamling
Frokost på Fanø Krogaard
Rindby Strand
Sønderho Havn og Børsen
Daginstitutionen Bakskuld
 
-  Som kommune og ø har vi rigtig meget at være stolte af, som vi gerne vil vise frem for Dronningen. Med så meget spændende natur og kultur, som øen rummer, har det ikke været nemt at vælge noget ud. Samtidig har flere lokale også budt ind med gode idéer til, hvad de synes, at Dronningen skal opleve. Vi er nu endt med et program, der både giver plads til natur, kultur, historie og moderne ø-liv, siger Sofie Valbjørn, borgmester, Fanø Kommune. 
 
Dronningen kommer til at opleve Fanøs unikke natur på Rindby Strand og i Sønderho. Førstnævnte sted vil Dronningen blive introduceret til en række af de aktiviteter, som øens brede strande giver mulighed for, mens hun i Sønderho vil blive fortalt om områdets vigtige status som verdensarvsområde samt genetableringen af Sønderho Havn. 
 
På Fanø Museum og Fanø Skibsfarts- og dragtsamling præsenteres Dronningen for Fanøs historie og øens unikke dragter, mens hun hos børnene i Bakskuld i Sønderho får et glimt af det moderne ø-liv. 
 
I løbet af besøget vil Majestæten også kunne nyde en opvisning i traditionel folkedans ligesom en gruppe af Fanøs børn vil spille violin for Dronningen. 

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog, der ligger ved kaj i Esbjerg.