NYE REDNINGSNUMRE PÅ FANØ.

I løbet af det næste stykke tid vil der blive sat flere redningsnumre op på Fanø. 

Fanø Kommune har ansøgt Rigspolitiet og nu fået tilladelse til at opsætte yderligere redningsnumre på øen. Opsætningen er i fuld gang, og inden længe vil den samlede plan for redningsnumrene, som er udarbejdet i tæt samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen, Kystredningstjenesten og Syd- og Sønderjyllands Politi være fuldt udrullet.

”Det glæder mig rigtigt meget, at vi nu i samspil med beredskabets parter får udrullet den udvidede plan, man er blevet enige om, så indsatsen bliver endnu mere målrettet og effektiv”, udtaler Christian Lorenzen, formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget på Fanø. ”Det handler om vores allesammens sikkerhed, hvad end vi er fastboende eller gæster på Fanø. Og det handler om at skabe de bedste arbejdsbetingelser for vores redningsmandskab, så de hurtigt kan lokalisere og nå frem til ulykkessteder ude i det åbne land. Det er en stor hjælp i den sammenhæng, hvis man orienterer sig om nærmeste redningsnummer, når man færdes i rundt i Fanøs smukke natur - så det kan jeg kun igen opfordre til, at alle gør.”

”Vi er meget tilfredse med den plan, der er blevet udarbejdet, og som nu bliver udrullet”, siger Niels Fischer Nielsen, stationsleder ved Kystredningstjenestens station i Sønderho. ”Vi har måttet vente lidt på godkendelse fra Rigspolitiet, men nu sker det endeligt, og det er godt.”

Redningsnumrene er med til at sikre, at man hurtigst muligt kan finde frem til ulykkessteder og dermed skabe størst mulig tryghed for borgere og gæster på øen, når de færdes rundt på eller omkring Fanø.

Da redningsnumrene i sin tid blev opsat, blev det ikke aftalt, hvem der skulle administrere ordningen og vedligeholde skiltene. Den opgave har Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget besluttet, at Fanø Kommune fremover påtager sig således, at man i tæt samarbejde med beredskabets parter holder ordningen opdateret.

 

KONTAKT:

Christian Lorenzen, formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget på Fanø, tlf. 51915173.